Terug

De Witte Pomp

Tickets
De Witte Pomp

De Witte Pomp

De jas (10+) Tickets
Kinder en familie Voorstellingen Kids Toneel/Muziektheater

Ik speel wel, maar ik ben er niet. Ik hoor ze wel lachen, maar heel in de verte Ik probeer aan andere dingen te denken, leuke dingen. Aan opa. Maar steeds als ik hem voor me zie, draait hij zijn rug naar me toe. Het spijt me, opa, ik wilde wel nee zeggen, maar het ging niet. En nu help ik ze als ze even willen ontspannen na een dag vol marcheren en schieten. Ik vrolijk ze op als ze moe zijn van een razzia. Dat doe ik nu. 

De Jas is een poppen- en muziektheatervoorstelling over de kracht van verbeelding. Het verhaal speelt zich af tijdens de donkerste momenten van de Tweede Wereldoorlog. 

Een voorstelling over kleine mensen die grootse daden verrichten. Over hoop en wanhoop. Over licht in de duisternis. En over een geschiedenis die actueler is dan ooit. Op een herfstige oktoberdag in 1941 wordt de grootvader van het Joodse meisje Manasse voor haar ogen doodgeschoten door een SS’er. Zomaar. In een streven haar grootvader dicht bij zich te houden, trekt Manasse zijn jas aan. 
Dan doet ze een bijzondere ontdekking: in een verborgen jaszak vindt ze de pop van een prins. De pop komt tot leven en laat het meisje in de voetsporen van haar opa treden: Manasse wordt poppenspeler. In een poging de weeskinderen in het overvolle getto van Warschau hun ellende even te laten vergeten, treedt Manasse voor ze op. Maar dan eist een SS’er dat het meisje ook voor de Duitse soldaten gaat spelen. Met de prins aan haar zijde komt Manasse in het hol van de leeuw. En daar ontdekt ze dat verzet vele vormen kent.

  • Tot stand gekomen met subsidie van AFK, FPK, LIRA, Zabawas, Fonds 21.
  • Vanaf 10 jaar 
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Het laatste nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media