Terug

De Avond is Ongemak

Tickets
De Avond is Ongemak

De Avond is Ongemak

Bos Theaterproducties

Tickets
Literair Theater Toneel/Muziektheater
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Het beklemmende verhaal van De avond is ongemak, naar het veelgeprezen debuut van Marieke Lucas Rijneveld, voor het eerst in het theater te zien met in de hoofdrollen de tweeling Jip & Imke Smit. 

Door de ogen van jongste zus Jas (Jip Smit) zien we dat een streng gereformeerd boerengezin wordt ontwricht door de plotselinge dood van hun zoon. Jas ontspoort langzaam. Worstelend met schuldgevoel, voert ze ontroerende gesprekken met haar overleden broer (Imke Smit). Fantasie en werkelijkheid verstrengeld met elkaar. 

De avond is ongemak is een verstikkend en schrijnend verhaal, opgeschreven in buitengewoon beeldrijk proza. De theaterbewerking wordt op prachtige wijze verwezenlijkt door schrijver Jibbe Willems en regisseur Nina Spijkers. Samen maken zij een hartverscheurende en ontroerende voorstelling over de moeilijkste onderwerpen in het leven: de dood, rouw en schuldgevoel.

Cast: Jip en Imke Smit, Aus Greidanus Jr., Xander van Vledder, Anne Lamsvelt en Paulien Foest 

 

  • Hoofdrolspeler Jip Smit is genomineerd voor de Theo d’Or: een toneelprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de actrice die naar het oordeel van de Nederlandse Toneeljury ‘de meest indrukwekkendste dragende rol’ heeft vertolkt, voor haar eigen voorstelling Motherland. 

De ontwapenende, vanzelfsprekende verbondenheid van broer en zus is prachtig om te zien

De Volkskrant
44567

Prachtige, soms hartverscheurende scènes

De Volkskrant
44567

“Een dimensievolle voorstelling die vanaf het allereerste moment boeit”

Friesch Dagblad
44567

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media