Terug

Danny Bryant

Tickets
Danny Bryant

Danny Bryant

British blues legend

Tickets
Blues/Roots Topklasse Concerten
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

De Britse gitarist en zanger Danny Bryant keert terug met een nieuw album, en een uitgebreide tournee om deze plaat op de Europese podia tot leven te brengen.

Het bekendste Britse muziekblad Classic Rock Magazine noemde Danny Bryant een "National Blues Treasure", Planet Rock Radio beschreef hem als een "British Blues Legend" en blues-patriarch Walter Trout vindt hem “one of the best ever”. Al dit eerbetoon heeft de uitzonderlijke gitarist verdiend door hard te werken en onvermoeibaar te toeren. Hij is slechts 42 jaar oud, maar Bryant heeft al gedurende bijna twee decennia naam voor zichzelf gemaakt in de blues-scene. Dankzij meer dan 2500 bomvolle clubshows en festivaloptredens in China, de VS, Canada, Europa en alles daar tussin wordt hij door fans en in de industrie als het beste van het beste.

Danny's laatste vijf studioalbums bereikten allemaal de nummer één plek in de Europese blues-hitlijsten. Het nieuwe studioalbum "Rise" werd eerder dit jaar opgenomen in de befaamde Chapel Studios in Lincolnshire en geproduceerd door Grammy-winnaar Ian Dowling, beroemd om zijn werk met Adele. Stilistisch blijft Bryant trouw aan zichzelf en biedt een spannende mix van blues, rock en singer-songwriter, maar in de productie is hij voor een iets moderner geluid gegaan, waardoor de Brit frisser klinkt dan ooit. "Mijn label en ik waren het erover eens dat iedereen een iets zwaarder geproduceerde, meerlagig klinkende plaat wilde zonder afbreuk te doen aan mijn geluid," legt Danny Bryant uit.

"A national Blues treasure"

Classic Rock Magazine
44827

"An amazing guitarist"

Eric Gales
45814

Nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media