Terug

Dan Patlansky

Tickets
Dan Patlansky

Dan Patlansky

Zuid-Afrikaanse bluesartiest van de buitencategorie
Tickets
Blues/Roots Pop/Rock Concerten

De Zuid-Afrikaanse Dan Patlansky bewijst keer op keer dat hij een bluesartiest is van de buitencategorie, die zich kan meten aan de allergrootsten op aarde. Eerder dit jaar liet Patlansky, na vijf jaar afwezigheid, weer van zich horen op enkele podia waar hij het publiek in vervoering bracht. Nu komt Patlansky naar Europa voor een tour, en een van zijn tussenstops is het poppodium van C.

Foto: Tobias Coetzee

Na zijn debuutalbum ‘Standing At The Station’ uit 2000 zijn de drie opvolgende platen doelgerichte, doch inleidende beschietingen op wat nog komen gaat. In 2012 wordt het nummer ‘Daddy’s Old Gun’ van Patlansky's album ‘20 Stones’ door muziekmagazine Rolling Stone bestempeld tot één van de beste singles van 2012. Datzelfde album wordt door Blues Rock Review verkozen tot één van de tien beste albums uit dat jaar. In 2013 doet Dan Patlansky al een kleine poging om Europa te veroveren, waar hij een onvergetelijke indruk achterlaat, ook in Nederland. Na een tour met de band Everlast mag hij in februari 2014 voor 64.000 mensen in Johannesburg openen voor één van de grootste artiesten ter wereld, The Boss uit Long Branch, New Jersey: Bruce Springsteen.

Patlansky is een waar fenomeen en zijn muziek en passie zijn diepgeworteld in de blues. Inmiddels is de creatieve gitarist en songwriter uit Zuid-Afrika uitgegroeid tot een van ’s werelds beste bluesartiesten. “Stevie Ray Vaughan heeft zonder enige twijfel de grootste invloed op mij gehad, hij is mijn held”, laat Dan enthousiast weten. “Die sprankeling en glasheldere toon van Stevie Ray Vaughan waar ik zo van hou is weer volledig terug in mijn muziek. Het zit in die hele kleine finesses. Mijn negende studioalbum ‘Shelter of Bones’ dat eind februari 2022 uitkwam is het beste album dat ik tot nu toe gemaakt heb”, durft hij met overtuiging te zeggen. Met Shelter of Bones speelt en zingt Dan Patlansky zich in de kijker bij de grote podia en internationale festivals, waar hij het publiek zal betoveren.

“Op plaat is Dan Patlansky al fenomenaal maar op het podium, in een volle zaal, tilt hij zijn muziek naar een compleet ander niveau.”
– Music News

Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media