Terug

Beatrice van der Poel

Tickets
Beatrice van der Poel

Beatrice van der Poel

Beatrice zingt Brel

Tickets
Chansons/Singer-Songwriter Voorstellingen Concerten Theaterconcert
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

2023 is het jaar dat 45 jaar geleden Jacques Brel overleed…

De Belgische zanger, componist en tekstschrijver groeide begin jaren zestig uit tot een internationale beroemdheid. 
De intense manier waarop hij zijn chansons de zaal in spuugde en zijn persoonlijke pijn op het podium voor het voetlicht bracht, is tot op heden ongeëvenaard. Zangeres/songwriter Beatrice van der Poel trekt de stoute schoenen aan en vertolkt in haar nieuwe theatershow Beatrice Zingt Brel die prachtige Brel-chansons in het Nederlands.

Beatrice wordt begeleid door pianist Leo Bouwmeester die ook wijlen acteur Jeroen Willems’ ode aan Brel muzikaal vormgaf, Sanne van Delft van onder meer muziektheatergroep Släpstick op contrabas en violist Micha Molthoff die eerder optrad met Herman van Veen en Jaap van Zweden.

Na de lovende recensies op de vorig jaar uitgebrachte EP ‘Beatrice zingt Brel’ komt dit jaar, op de sterfdag van Jacques Brel het nieuwe album van Beatrice van der Poel, ‘Laat me niet alleen’ uit met daarop 13 tracks uit de voorstelling Beatrice zingt Brel.

“.... afwisselend warm en teder, bruisend, schurend en expressief. Mede door de meeslepende arrangementen van haar begeleiders komt Brel weer overtuigend tot leven.” **** Henk van Gelder, NRC.

"Ik dacht toch... na Jacques Brel.... ik dacht toch... na Liesbeth List ... dat kan niet mooier.... daar is niet tegenop te zingen, maar … verpletterd werd ik, door deze versie!”
Frits Spits, De Taalstaat, NPO Radio1.

Muziek: Jacques Brel
Zang - Beatrice van der Poel
Piano – Leo Bouwmeester
Viool – Micha Molthoff
Contrabas – Sanne van Delft

  • Pianist Leo Bouwmeester die ook wijlen acteur Jeroen Willems’ ode aan Brel muzikaal vormgaf. 
  • Contrabassist Sanne van Delft is o.a. bekend van muziektheatergroep Släpstick.
  • Violist Micha Molthoff trad op met o.a. Herman van Veen, Jaap van Zweden en tourt momenteel met de virtuoze voorstelling A Fiddler On His Route' door het land.

“Beatrice van der Poel brengt Brel als nieuw”

NRC
44295

Nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media