Terug
Asian Dub Foundation

Asian Dub Foundation

Pop/Rock Urban/RnB Topklasse Concerten

Asian Dub Foundation is een genre op zich. Met een unieke combinatie van jungle-ritmes, dub-baslijnen, wilde gitaren met verwijzingen naar hun Zuid-Aziatische roots en raps op hoge snelheid, is Asian Dub Foundation door de jaren uitgegroeid tot een van de beste livebands ter wereld. Tijdens hun lange en productieve carrière deelde Asian Dub Foundation het podium met onder andere Rage Against the Machine, Beastie Boys en Primal Scream. Voor hun platen werd er zelfs samengewerkt met bijvoorbeeld Radiohead, Iggy Pop en Chuck D.

Begin jaren 90 begint het sprookje genaamd Asian Dub Foundation, kortweg ADF. In East Londen vestigen zij de muzikale werkplaats Community Music. Op deze plek komt hun sound tot leven. Ook werken ze hier aan educatieve projecten met onder andere Roma-jeugd uit Budapest en onderzoeken ze de Afro-reggaebeweging in de favelas van Rio. ADF Education is een feit, waarin ook aandacht wordt gevraagd voor de dwalingen van het rechtssysteem. Midden jaren 90 is ADF uitgegroeid tot een wereldwijde kracht en worden zij in de UK gezien als een welkom alternatief voor de britpop-obsessie.

Door de decennia heen bleef ADF zich profileren met songs die barsten van de urgentie. Een reissue van het met een Mercury Prize genomineerde album ‘Rafi’s Revenge’ uit 1998 klinkt nu relevanter dan ooit. De single ‘Comin’ Over Here’ werd een anti-Brexit en antiracisme-anthem en bracht de band in 2021 opnieuw bovenaan de nationale hitlijsten.

Asian Dub Foundation line-up
Steve Chandra Savale aka Chandrasonic – guitar, vocals, programming
Aktar Ahmed aka Aktarvator – lead vocals
Nathan “Flutebox” Lee – flute
Jamil Ahmed – bass
Ghetto Priest – lead and backing vocals
Brian Fairbairn – drums

Let op: Kaarten zijn online alleen te koop via Ticketmaster. De servicekosten kunnen verschillen per verkoopkanaal.

Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Het laatste nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media