Terug

Abdelkader Benali - UitopdeDag

Tickets
Abdelkader Benali - UitopdeDag

Abdelkader Benali - UitopdeDag

Lezing

Tickets
Literair UitOpDeDag Serie Theater Talks/Specials Taal
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Abdelkader Benali (1975) schrijft romans, verhalen, poëzie, toneel en journalistiek werk.

‘Bruiloft aan zee’ is zijn internationaal bejubelde en bekroonde debuut. Nadien publiceerde hij o.a. ‘De langverwachte’ (Libris Literatuurprijs), het kinderboek ‘Mijn broer en ik’ en de roman ‘De weekendmiljonair’ (2019). In ‘Reizigers van een nieuwe tijd’ duikt Benali in het bijzondere verhaal van Jan Janszoon, een Nederlandse piraat die zich in de vroege zeventiende eeuw bekeerde tot de islam. Hij veranderde zijn naam in Moerad Raïs en werkte zich op tot admiraal van de Barbarijse piratenstad Salé, in Marokko.

Abdelkader over het thema van deze lezing: “Mijn (disfunctionele) familieopstelling, een thema rond verwantschap, moederliefde, vaderpijn en broederschap. Bepaalt familie wie je bent? Ben je ooit helemaal losgezongen van je achtergrond? Wat is die thuisgeur toch? Familie loopt als een thema door al mijn werk, aantrekken en afstoten, eten in de keuken, zitten op de bank en de onmogelijkheid om helemaal te ontwortelen. Een openhartige en grappige middag over familie en aanverwante zaken.”

“Benali vermengt grote gebeurtenissen tot een heerlijke geschiedenisles, waarin identiteit niet altijd is wat het lijkt.” – NRC****

• In 2020 ontving Abdelkader Benali de Gouden Ganzenveer voor zijn bijdrage aan de Nederlandse taal.

 


 

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media